Graniet keukenblad

Graniet keukenblad
Voorbeeld van een graniet keukenblad

dinsdag 4 februari 2014

Materiaal afwegen voor keuze keukenblad. Waarom graniet, waarom composiet?

Op het moment dat u een nieuwe keuken wilt, komt u voor vele keuzes te staan. Welk kleuren, wat voor kastjes? Neem ik een u-vorm, of een l-vorm? Zo is ook een belangrijke vraag; wat voor keukenblad neem ik? Er zijn velen soorten keukenbladen verkrijgbaar. Vandaag ga ik graniet keukenblad en composiet keukenblad behandelen. Welke voordelen en welke nadelen zijn er bij beide keukenbladen.


Composiet keukenblad

Composiet is een oersterk keukenblad. Een composieten blad komt aan zijn hardheid doordat de graniet- en kwartsstukken in het blad met hoge druk tegen elkaar geperst zijn. Door de dichtheid van een composieten keukenblad is deze ook zeer hygiënisch. Er is weinig ruimte in een voor vocht of schadelijke stoffen. Een composieten keukenblad kan niet rekken of krimpen.
 

Graniet keukenblad

Zoekt u een blad met een zeer luxe uitstraling en die krasbestendig? Een graniet keukenblad is van natuursteen gemaakt. Granieten keukenbladen zijn uniek, dit doordat het een 100 % natuurproduct is. Doordat het materiaal graniet een enorm lang uithardingproces kent, is graniet keihard en krasbestendig. Een granieten blad is hittebestendig en zal over het algemeen niet breken of scheuren wanneer u er een hete pan op zet. Dus als u een hittebestendig, keihard, krasbestendig, snijvast en slijtvast werkblad zoekt, is een granieten aanrechtblad een aanrader.








1 opmerking: