Materiaal afwegen voor keuze keukenblad. Waarom graniet, waarom composiet?
Op het moment dat u een nieuwe keuken wilt, komt u voor vele keuzes te staan. Welk kleuren, wat voor kastjes? Neem ik een u-vorm, of een l-vorm? Zo is ook een belangrijke vraag; wat voor keukenblad neem ik? Er zijn velen soorten keukenbladen verkrijgbaar. Vandaag ga ik graniet keukenblad en composiet keukenblad behandelen. Welke voordelen en welke nadelen zijn er bij beide keukenbladen.
Composiet keukenblad
Composiet is een oersterk keukenblad. Een composieten blad komt aan zijn hardheid doordat de graniet- en
kwartsstukken in het blad met hoge druk tegen elkaar geperst zijn. Door
de dichtheid van een
composieten keukenblad is deze ook zeer hygiƫnisch. Er is
weinig ruimte in een voor vocht of schadelijke stoffen. Een composieten keukenblad kan niet rekken of krimpen.
Graniet keukenblad
Zoekt u een blad met een zeer luxe uitstraling en die krasbestendig? Een graniet keukenblad is
van natuursteen gemaakt.
Granieten keukenbladen zijn uniek, dit doordat
het een 100 % natuurproduct is. Doordat het materiaal graniet een enorm
lang uithardingproces kent, is graniet keihard en krasbestendig. Een
granieten blad is hittebestendig en zal over het algemeen niet breken of
scheuren wanneer u er een hete pan op zet.
Dus als u een hittebestendig, keihard, krasbestendig, snijvast en
slijtvast werkblad zoekt, is een granieten aanrechtblad een aanrader.
oke! bedankt voor deze informatie! ik ga er eens op kijken!
BeantwoordenVerwijderen